Esküvőszervezés - Gulyás Melinda Esküvőszervező
 
 

Álomvarázs Grillázsvarázs

A grillázstorta hagyománya Mátyás király korába nyúlik vissza az esküvők elengedhetetlen kelléke volt. A cukor és a dió a gazdagságot szimbolizálta. Hazánkban a legtöbb településen ezzel a tortával fejeződik be a menyecske tánc. Az ifjú férj egy határozott ráütéssel töri darabokra a tortát, így amíg a násznép a torta elfogyasztásával bíbelődik, ő felkapva asszonykáját és a pénzes bödönt, együtt elvonulnak pénzt számolni. Máshol éjfélkor körbemutatják a díszkölteményt és a férj a feleséggel, együtt sújt a tortára egy nagy késsel, jelezvén, hogy ezután már összetartoznak és mindent együtt fognak csinálni.

Bármelyik hagyományt követjük is, egy biztos: a néphit szerint ahány darabra törik szét a torta, annyi boldog év vár a párra!

Saját esküvőmre készülve találtam rá újra a grillázstortákra, hisz gyermekkoromban, ha megbetegedtünk nagymamám mindig grillázst készített a fájó torkunkra. A grillázs készítés hagyományát és szeretetét Nagymamámtól örököltem, sok gyakorlás és tanulás után ma már a grillázstorták készítése a legkedvesebb időtöltésem. Grillázstortákat készítek esküvőre, születésnapokra, keresztelőkre, névnapokra. A tortákat különböző ízben (dió, mogyoró, szezám, kókusz) és méretben készítem!

A torták folyamatosan rendelhetők, árukat a méretük határozza meg.

A kiválasztott torta kisebb vagy nagyobb méretben egyaránt rendelhető az esküvő létszámának megfelelően!

Üdvözlettel:
Gulyás Melinda
Édes szobrász

Elérhetőség:
Álomvarázs Kft.
Email: info@gulyasmelinda.hu
Telefonszám: 06-20-557-1834
Címünk: 2440 Százhalombatta, Gyorma u. 17.